Leffatorstai - Kaksipäisen kotkan varjossa


Kaksipäisen kotkanvarjossa on Timo Koivusalon elokuva, jonka ensi-ilta on ollut vuonna 2005. Elokuva on kuvattu Villilän tv- ja elokuvakeskuksessa Nakkilassa. Elokuvaa varten on rakennettu suurimmat ulkolavasteet Suomessa, siihen aikakauteen mennessä.

 

Kunnon traileria ei elokuvasta löytynyt, mutta tässä on laulu jota lauletaan elokuvassa ja videolla pyörii pätkiä elokuvasta.


Elokuva sijoittuu 1900 luvun alkuun, kun Suomi oli vielä Venäjän vallan alla.
 Suomen oma armeija lakkautetaan, suomalaiset nuoret miehet pakotetaan liittymään venäjän armeijaan. Sanavapautta sensuroitiin, lehdet eivät saaneet enää julkaista mitään ilman lupaa.
Runoilija joutuu vainotuksi, koska vastustaa venäläistämissuunnitelmia. Venäläisten joukkojen komentaja päättä ahdistaa nurkkaan runoilijan rakastajan vaatimuksellaan isän vai rakkaan henki?Runoilijaa piilotellaan milloin missäkin, ja kyläliset yrittävät hämätä komentajaa torilla tempauksillaan, jotta runoilija ehtisi pakoon komentajan joukkoja.Ulkolavaste oli vähän vajaan hehtaarin kokoinen. Seinät olivat noin 9 metrin korkuisia, seinää oli yli 400 metriä. Lavastettu alue sisälsi mm. torin suihkulähteineen, kauppoja, krouvin, leipomon, poliisitalon ja kaupungintalon. Lavastetta oli rakentamassa 20:n lavasterakentajan työryhmä. Suunnittelusta ja toteutuksesta olivat vastuussa Pentti Valkeasuo ja Markku Myllymäki.

Jotenkin talojen "henki" jäi elokuvasta uupumaan, jolloin kiinnitti hirveästi huomiota että talohan ovat todella lavastettuja. Pintoihin ei ollut panostettu tarpeeksi, tiiliseinässä näkyi puunsyyt.

Krouvin ja leipomon tilat oli lavstettu halliin. Molemmissa oli niin paljon sumua ja savua, ettei tiloista oikein osaa sanoa juurikaan mitään.

Asunnoissa oli luotu omistajilleen sopiviksi. Saaran koti oli hento ja vaalea ornamentti tapetein. Komentajan työhuone oli tumma ja synkkä, niin kuin hän oli itsekin luonteeltaan.Kirkko on aito Nakkilan kirkko.Villilän kartano, joka sijaitsee valtatie 2:n läheisyydessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti